I КТО

Оператор контейнерного терміналу на Карантинному молу Одеського морського порту розпочав експлуатацію нового фронту обробки залізничних вагонів

Опубліковано: http://www.port.odessa.ua, Середа, 13 жовтня 2021, 09:57


За інформацією інженерів групи залізничних операцій головної диспетчерської Одеської філії ДП «Адміністрація морських портів України» (ОФ ДП «АМПУ»), днями підписано Доповнення до «ЄТП»* про включення нових колій №№ 17-а та 17-б, довжиною майже 200 метрів кожна, у технологічний цикл припортової залізничної станції «Одеса-порт».


Новий фронт обробки залізничних платформ у тилу причалу №2 Карантинного молу спорудив за власні кошти портовий оператор ДП «Контейнерний Термінал Одеса» (КТО). Наприкінці вересня вказана компанія завершила процес отримання пакету узгоджень на експлуатацію об’єкта від АТ «Укрзалізниця» та відповідних державних інспекцій. З початку жовтня на коліях №№17-а, 17-б здійснюються операції з навантаження/розвантаження залізничних платформ.


- Новий фронт обробки рухомого складу розрахований на одночасний прийом 26 платформ. Після його введення в експлуатацію пропускна спроможність залізничних колій, якими оперує ДП «КТО», зросла до 152 вагонів на добу,- прокоментував подію начальник ОФ ДП «АМПУ» Максим Лапай. - Розширення залізничної інфраструктури контейнерного терміналу на Карантинному молу Одеського порту є черговим етапом у реалізації Стратегії розвитку морських портів України на період до 2038 року.



* ЄТП - «Єдиний технологічний процес» - технологічний процес роботи адміністрації Одеського морського порту та залізниці

Subsidiary Company Container Terminal Odessa member of the HHLA Group Fri Apr 19 20:53:27 2024